V dnešním videu si porovnáme fotografie zachycené dvěma zařízeními iPhone XS Max, jedním s nejnovější aktualizací iOS 12.1 a jiným se systémem iOS 12.0.1 a zaměříme se na to, jak Apple opravil problém nazvaný „Beautygate“.



Apple představil s nejnovějšími modely iPhone XS a iPhone XS Max novou funkci nazvanou Smart HDR, která výrazně zvyšuje dynamický rozsah obou fotografií a videozáznamů tím, že kombinuje více snímků zachycených v různých expozicích.

Minulý měsíc si uživatelé všimli, že funkce Smart HDR vyhladila nepřirozeně jejich pokožku. Tento problém byl nakonec softwarovou chybu, která vznikla díky výběru špatného základního snímku pro zpracování HDR. Tuto chybu Apple opravil v iOS 12.1 který byl vydán nedávno. Při srovnání snímků zachycených stejnými telefony s OS 12.0.1 a iOS 12.1 je ihned jasné, že chyba opravena skutečně byla.

Při velkém osvětlení není vidět mnoho rozdílů na první pohled, ale zřejmé jsou při ořezávání. Některé z pórů na levé straně byly vyhlazeny, zatímco u iOS 12.1 je vše ostré. A pokud se podíváte pozorně, zjistíte, že po aktualizaci je trochu vyšší kontrast.

Ve fotografii, která je vyfocená přímo před oknem je těžké si všimnout jakéhokoli rozdílu, neboť redukce šumu už není hlavním faktorem. Nicméně si všimnete, že fotografie vyfocená pomocí iOS 12.1 má více kontrastu, což je vidět ještě lépe, když se podíváte na šedý svetr.

Pokud se podíváte pozorněji na fotografii, která byla vyfocena venku, můžete vidět zvláštní kontrast když se podíváte na obočí. Znovu na této fotografii vidíme stejné výsledky. Je to velmi malá změna, ale rozhodně příjemná. U některých fotek je rozdíl kontrastu výraznější. Porovnejte rozdíly na níže uvedené fotografii a všimněte si, že můžete vidět jemné detaily po aktualizaci díky kontrastu. Stíny na trávníku vypadají tmavší a samotný strom můžete vidět podrobněji.

Zdroj: appleinsider.com