Apple pravděodobně pracuje na nových verzích iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 a iPhone 8 Plus s aktualizovaným hardwarem, který nebude porušovat soudní příkaz v Německu, který byl udělený Apple.



Německá webová stránka WinFuture říká, že zdroje uvedly, že Apple představí nové modely iPhone 7 a iPhone 8, které bude moci prodávat v Německu navzdory zákazu prodeje, který byl udělen v prosinci. WinFuture dále uvádí, že Apple začne prodávat tyto nové modely přibližně za čtyři týdny a němečtí obchodníci již obdrželi seznamy s čísly modelů nových zařízení. Stránka neobsahuje seznam všech čísel nových modelů, ale obsahuje číslo MN482ZD/A, což je černý iPhone 7 Plus s 128 GB a MQ6K2ZD/A což je 64GB iPhone 8 v šedé barvě. Žádná z těchto nových čísel modelů neodpovídá stávajícím číslům iPhone 7 a iPhone 8.

Společnost WinFuture je v Německu důvěryhodná a spolu s objevením nových čísel existuje velká šance, že je to pravda, a to i přesto, že to ještě musí potvrdit oficiální zdroj.  Některé modely iPhonů vybavené modemy Intel porušují patentové nároky společnosti Qualcomm, podle německého soudu. Společnost Apple byla nucena zastavit dovoz a prodej iPhone 7 a iPhone 8 v Německu, a to jak ve svých vlastních Apple Store, tak v obchodech třetích stran. Představení nových verzí iPhone 7 a iPhone 8 s novým hardwarem by umožnilo společnosti Apple pokračovat v prodeji těchto modelů, zatímco právní bitva s Qualcomm i nadále pokračuje.

Zdroj: macrumors.com