Vždy doporučujeme, aby lidé nastavili dvoufaktorovou autentizaci (2FA) pro ochranu svých účtů, ale nyní Jeremy Burge na Facebooku objevil problém právě s tímto nastavením.



Společnost v loňském roce připustila, že pro personalizované reklamy používala telefonní čísla, které byly použity pro 2FA nastavení a nyní se ukázalo, že toto číslo lze vyhledat. Jeremy Burge z Emojipedia zjistil, že číslo mobilního telefonu, které jste použili pro nastavení 2FA, bylo pro všechny viditelné. Několik let Facebook tvrdil, že přidání telefonního čísla pro 2FA je pouze pro zabezpečení Pokud někdo jiný nahraje svůj kontakt do Facebooku, vyskočíte jako doporučený přítel, pokud použijete své telefonní číslo pro 2FA.

Můžete zamknout telefonní číslo tak, aby ho mohli vyhledávat pouze stávající přátelé, ale  výchozí nastavení je „každý“. Diskuse na Twitteru také ukazuje, že číslo je navíc sdíleno s  WhatsApp a Instagram. Zde je stránka, která vám umožňuje změnit nastavení vyhledávání telefonních čísel. Všimněte si, že vyhledávání pomocí e-mailu je také nastaveno na Každý ve výchozím nastavení.

Zdroj: 9to5mac.com