iFixit sdílel teardown nového MacBooku Pro, který obsahuje větší displej‌, a také zbrusu novou nůžkovou klávesnici, která má stejný mechanismus, jako klávesnice u starších modelů, nebo klávesnice pro iMac.



Klávesy jsou spolehlivější než u motýlkové klávesnice a nejsou náchylné k zanesení od prachu nebo jiných malých částic. iFixit říká, že na těchto klávesách není žádná membrána chránící před prachem, což naznačuje, že společnost Apple neočekává selhání těchto kláves. Kromě nového mechanismu vypadá klávesnice docela podobně jako u předchozího MacBooku Pro, i když obsahuje samostatnou klávesu ESC, samostatné tlačítko Touch ID a klávesy se šipkami jsou nyní ve tvaru „T“. Klávesnice není opravitelná více než motýlí klávesnice, i když je méně náchylné k selhání.

MacBook Pro má nový systém reproduktorů a na horní a spodní straně je delší kryt reproduktorů. MacBook Pro používá baterii 99,8 Wh (11,36 V, 8790 mAh)‌, což je největší kapacita, která je stále povolena leteckými společnostmi. Je to zároveň největší baterie, která byla kdy použita v MacBooku. Celkově získal ‌MacBook Pro‌ skóre opravitelnosti 1, protože procesor, RAM a úložiště jsou připájeny k logické desce, zatímco klávesnice, baterie, reproduktory a Touch Bar jsou připevněny lepidlem a nýty.