CalDigit je oblíbeným výrobcem doků, externích disků a dalšího příslušenství, které dobře fungují s ekosystémem Apple. Společnost nedávno vydala nový externí pevný disk Tuff nano, který nabízí velmi rychlou přenosovou rychlost.



Externí disk Tuff nano je v současné době k dispozici pouze ve velikosti 512 GB za cenu 150 dolarů, a přestože je dost velký na to, aby mohl zálohovat celý MacBook Pro‌, někteří uživatelé možná budou chtít víc. Bez ohledu na to, pokud potřebujete rychlý přenos dat v kompaktním provedení, je to skvělá volba a společnost CalDigit plánuje vydat také verzi ve velikosti 1 TB na konci prvního čtvrtletí příštího roku.

Tuff nano je vyroben z odolného hliníku a jeho kompaktní velikost se snadno vejde do kapsy nebo tašky a nabízí skvělou ochranu proti nárazům. Je odolný vůči vodě a prachu. Disk je k dispozici ve čtyřech barvách červená, zelená, modrá a černá. Tuff nano je naformátován v HFS+ pro macOS a lze jej připojit přímo k iPadu Pro přes USB-C. Disk Tuff nano můžete zakoupit z webové stránky společnosti CalDigit.