S iOS 15 obdržel prohlížeč nový design a řadu nových funkcí, včetně podpory webových rozšíření, která lze stáhnout a nainstalovat prostřednictvím App Store, takže máte na výběr mnohem širší škálu možností rozšíření.



V dnešním článku si představíme některá z nejužitečnějších rozšíření pro Safari:

  • 1Password (vyžaduje předplatné) – Rozšíření 1Password umožňuje uživatelům zadat uložené informace do prohlížeče Safari, podobně jako to funguje na Macu. 1Password může automaticky vyplňovat přihlašovací údaje, hesla, informace o kreditní kartě, dvoufaktorové ověřovací kódy a další. Je vyžadováno předplatné 1Password.
  • Amplosion (79 Kč) – Amplosion přesměruje stránky Google AMP a odkazy na standardní odkazy v Safari, což je dobré řešení pro ty, kteří nemají rádi stránky AMP. Amplosion je open source a navržen s transparentností, aby si uživatelé mohli ověřit, co rozšíření dělá.
  • Apollo for Reddit (zdarma) – Rozšíření Apollo for Reddit je navrženo tak, aby umožnilo otevřít jakýkoli webový odkaz Redditu, místo aby bylo nutné odkaz otevřít v aplikaci Reddit. Apollo for Reddit je zdarma, ale odemčení Apollo Pro stojí 129 Kč.
  • Achoo(25 Kč) –  Pokud potřebujete vidět HTML webové stránky na svém iPhonu a iPadu, je to jednoduchá aplikace, kterou stojí za to si vyzkoušet. Můžete zkontrolovat HTML, zkopírovat/vložit jej a upravit.
  • StopTheMadness (199 Kč) – StopTheMadness je rozšíření chránící soukromí, které má několik funkcí. Zastaví Google v načítání stránek AMP, ukončí zobrazení ve výsledcích vyhledávání Google, Facebooku a Gmailu, odstraní parametry sledování z konců adres URL, načte nezkrácené verze adres URL, zabrání automatickému přehrávání videí a další.
  • Noir (79 Kč) – Pokud máte zapnutý tmavý režim a navštívíte web, který jej nepodporuje, Noir jej automaticky ztmaví. Noir se aktivuje pouze v případě, že webová stránka neodporuje Tmavý režim.