Problémy na Facebooku i na Twitchi byly způsobeny chybami v konfiguraci. Chyba Facebooku vedla k dlouhodobému globálnímu výpadku všech služeb společnosti, zatímco podobná chyba společnosti Twitch vystavila soubory hackerům.



Twitch to nyní oficiálně potvrdil v příspěvku na blogu: „Zjistili jsme, že některá data byla vystavena na internetu kvůli chybě při změně konfigurace serveru Twitch, ke které následně přistoupila třetí strana. Naše týmy naléhavě pracují na vyšetřování incidentu. Vzhledem k tomu, že vyšetřování stále probíhá, jsme stále v procesu podrobného zjišťování dopadu.“ Společnost tvrdí, že přihlašovací údaje nebyly odhaleny. Twitch navíc neukládá celá čísla kreditních karet, takže nebyla zveřejněna celá čísla kreditních karet.

„Z důvodu velké opatrnosti jsme resetovali všechny klíče streamu. Nový klíč streamu můžete získat zde.“ Uživatelé Twitch Studio, Streamlabs, Xbox, PlayStation a Twitch Mobile App nemusí nic dělat, aby nový klíč fungoval. Uživatelé OBS, kteří připojili svůj účet Twitch, by také neměli podnikat žádnou akci. Uživatelé OBS, kteří nepřipojili svůj účet Twitch k OBS, budou muset svůj klíč streamu zkopírovat ručně z ovládacího panelu Twitch a vložit do OBS.