Apple vydal macOS Monterey 12.3.1, watchOS 8.5.1, tvOS 15.4.1, iOS 15.4.1 a iPadOS 15.4.1 pro veřejnost, které obsahují důležité opravy chyb. V dnešním článku si ukážeme, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



iOS 15.4.1 a iPadOS 15.4.1 opravuje problém, který mohl způsobit rychlejší vybití baterie po aktualizaci na iOS 15.4. Obsahuje také opravy chyb pro naslouchátka a problém AppleAVD, který mohl umožnit aplikaci spouštět libovolný kód. Apple říká, že tento exploit mohl být aktivně zneužíván, takže je důležité, aby uživatelé nainstalovali aktualizace co nejdříve. ‌macOS Monterey‌ 12.3.1 opravuje chybu, která mohla způsobit, že se ovladače Bluetooth, jako jsou herní ovladače, odpojí od Macu po přehrávání zvuku přes některá sluchátka Beats. Řeší také chybu, která mohla způsobit, že se externí displeje USB-C nebo Thunderbolt nezapnou, když jsou připojeny k Macu mini 2018 jako sekundární displej. watchOS 8.5.1 a tvOS 15.4.1 obsahuje bezpečnostní aktualizace a opravy chyb. Verze softwaru 15.4.1 řeší problém, kdy některé příslušenství s podporou HomeKit mohlo přestat reagovat při ovládání přes Siri.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru

macOS Monterey:

  • () – Předvolby systémuAktualizace softwaru
Zdroj: MacRumors.com