Safari získá v iOS 18 řadu funkcí umělé inteligence a vylepšení uživatelského rozhraní, uvádí AppleInsider. Safari zjevně obdrží řadu vizuálních vylepšení spolu s několika novými nástroji.



K dispozici budou v iOS 18 následující vylepšení:

  • Pomocný nástroj „Inteligentní vyhledávání“, který využívá technologii AI společnosti Apple k identifikaci klíčových témat a frází na webových stránkách pro účely shrnutí.
  • Nástroj „Web Eraser“, který umožňuje uživatelům snadno odstranit nežádoucí části webových stránek. Vymazání je trvalé a zůstává i při opětovné návštěvě webu, pokud změny nejsou vráceny.
  • Nová, rychle přístupná nabídka vycházející z adresního řádku, která přináší některé funkce, které se aktuálně nacházejí v listu sdílení, a zobrazuje je vedle nových nástrojů.

Apple také pracuje na výkonnější verzi Visual Look Up, která uživatelům umožňuje získávat informace o produktech při procházení obrázků. Očekává se, že tato funkce bude vydána někdy v roce 2025. Minulý týden Mark Gurman z Bloombergu řekl, že ‌iOS 18‌ „přepracuje“ mnoho aplikací Apple, včetně aplikací poznámky, Mail, Fotky a Kondice.