Před červnovou WWDC 2024 společnost Apple oficiálně oznámila vítěze výzvy Swift Student Challenge. Zvítězilo 350 studentů z celého světa, přičemž 50 bylo vybráno jako významní vítězové, kteří zamíří do Apple Parku na WWDC.



„Každoroční soutěž Swift Student Challenge společnosti Apple oceňuje nejlepší projekty a letos přidala do svých řad novou kategorii. Z 350 vítězných příspěvků bylo 50 studentů jmenováno významnými vítězi za aplikace, která vynikají svou inovací, kreativitou, sociálním dopadem nebo inkluzivitou. Těchto 50 studentů bylo pozváno na třídenní osobní účast v Apple Parku.“ Apple říká, že vítězové pocházejí z více než 35 zemí a regionů a mnoho z jejich aplikací bylo výjimečné něčím osobním, jako je pomoc lidem v jejich okolí nebo oblíbený koníček.

Nejlepší aplikace Swift Student Challenge

  • Care Capsule od Eleny Galluzzo (inspirováno její babičkou s Alzheimerovou chorobou) Galluzzo navrhla Care Capsule jako pomocníka pro starší lidi. Použila rámec strojového učení společnosti Apple Create ML k vytvoření chatbota, který analyzuje interakce s uživatelem, aby odvodil, zda je osamělý nebo v depresi. Aplikace také umožňuje uživatelům sledovat jejich léky a uchovávat záznamy o pozitivních vzpomínkách.
  • MTB XTREME od Dezmonda Blaira (inspirováno jízdou na horském kole se svým bratrem a rodiči) „Poté, co jsem vyrůstal v přívěsném parkovišti, pro mě bylo opravdu důležité ujistit se, že mám dobré známky, protože moji rodiče mi, když jsem byl malý, řekli: ‚Rozhodně neskončíš jako my.“ říká Blair. „Strávili hodně svého života snahou ujistit se, že nebudu muset bojovat stejným způsobem jako oni, a odtud pochází moje inspirace a moje vášeň.“
  • My Child od Jawaher Shamana – My Child vypráví Shamanův příběh očima dítěte, které koktá, a představuje postavy inspirované jejím otcem a dědečkem. Aplikace provádí uživatele cvičeními, která pomáhají zpomalit dech a připraví je na skutečný život, jako je čtení příběhu ve třídě. Shaman použila AVFAudio k přidání zvuků, které napodobují způsob, jakým její otec rozděloval věty na malé, lépe zvládnutelné části.

Podívejte se na úplné příběhy těchto významných vítězů v příspěvku Apple Newsroom.