Nové iPady Pro a iPady Air začnou k zákazníkům přicházet během příštích 24 hodin. Zdá se, že zařízení budou mít předinstalovanou speciální verzi iPadOS 17.4, ale podle Aarona Perrise bude ihned k dispozici aktualizace softwaru iPadOS 17.5.



iPadOS 17.5 má na nových iPadech speciální číslo verze 21F84 a upravené poznámky k vydání, které zmiňují vylepšené skenování dokumentů:

Apple News+
• Offline režim v Apple News+ vám umožňuje přístup ke zdroji Dnes a kartě News+, i když nemáte připojení k internetu
• Quartiles je nová a originální slovní hra, která je nyní dostupná v Apple News+
• Scoreboard ve službě News+ vám poskytuje přístup k novým údajům o hráčích

Oznámení o sledování
• Nové oznámení zobrazí uživatelům upozornění, pokud se s nimi pohybuje kompatibilní Bluetooth tracker, který nevlastní, bez ohledu na to, s jakým operačním systémem je zařízení spárováno.

Skenování dokumentů
• Skenování dokumentů je vylepšeno na nových modelech iPadu Air a iPadu Pro
•Nové modely iPad Pro s čipem M4 jsou vybaveny „adaptivním True Tone flash“ pro vylepšené skenování dokumentů. Není jasné, zda tato funkce vyžaduje iPadOS 17.5, nebo zda aktualizace pouze dále optimalizuje funkci.

Díky adaptivnímu True Tone flash a AI dokáže nový iPad Pro eliminovat stíny na naskenovaných dokumentech. Nový iPad Air nemá adaptivní True Tone flash, takže není jasné, jak je u těchto modelů vylepšeno skenování dokumentů. iPadOS 17.5 byl již v pondělí vydán pro všechny ostatní iPady s číslem verze 21F79 a bez zmínky o vylepšeném skenování dokumentů.