Funkce placení klepnutím na iPhonu je nyní k dispozici v Japonsku a umožňuje nezávislým prodejcům, malým obchodníkům a velkým maloobchodníkům v zemi používat ‌iPhony‌ jako platební terminál.



Funkce placení klepnutím byla poprvé vydána v únoru 2022 v USA a umožňuje prodejcům přijímat platby přes Apple Pay, bezkontaktní kreditní a debetní karty a další digitální peněženky‌‌‌. Všechny transakce jsou šifrované a Apple nemá žádné informace o tom, co se kupuje, ani o osobě, která nákup provedla. K používání placení klepnutím na ‌iPhonu‌ není potřeba žádný další hardware ani zařízení na kreditní karty. Funkce využívá technologii NFC k bezpečnému ověřování bezkontaktních plateb a navíc tato funkce podporuje také zadávání PIN kódu.

Funkce placení klepnutím vyžaduje iPhone XS nebo novější a funguje pro zákazníky jako každá běžná transakce s Apple Pay. Prodejci stačí otevřít aplikaci, zaregistrovat prodej a předložit svůj iPhone kupujícímu, který pak může použít vhodnou bezkontaktní platební metodu. Japonsko se stává devátým regionem, který podporuje placení klepntím, po podobném zavedení v loňském roce ve Spojeném království, Austrálii, Tchaj-wanu, Brazílii, Ukrajině, Francii a Nizozemsku.