Apple kdysi navrhl podobnou verzi hry Tetris nazvanou „Stacker“, přičemž tato hra se objevila na prototypové verzi iPodu třetí generace. AppleDemoYT, známý získáváním vzácných prototypů zařízení, sdílel obrázky a video nevydaného iPodu.



Dotyčný iPod je zařízení „DVT“, což znamená, že se jednalo o prototyp střední fáze, který byl stále ve fázi „testování ověření designu“. Má číslo modelu A1023, což není známé číslo modelu žádné verze iPodu Classic, a měl vlastní sériové rozhraní navržené inženýrem společnosti Apple.

Třetí generace iPodu byla vyrobena ve 14. týdnu roku 2003 (více než měsíc před vydáním třetí generace iPodu) a byla zakoupena od recyklátoru elektroniky v Číně, který jej prodával tak, jak je. Zařízení bylo při zakoupení nefunkční, ale po výměně flex kabelu pevného disku bylo možné jej zprovoznit.

Na iPodu běží prototyp verze iPodOS 2.0 a jedna z her je „Stacker“. Stacker funguje podobně jako Tetris, kde se figurky přesouvají zleva doprava pomocí rolovacího kolečka. Kusy padají, když je stisknuto prostřední tlačítko, a myšlenkou je rozbít více řádků najednou, abyste získali body.

Na iPodu jsou další hry a všechny mají zástupné názvy, včetně Block0, Chopper a Klondike. Na zařízení je také seznam skladeb pro testování výdrže baterie, který obsahuje klasické skladby, které se přehrávají ve smyčce, což naznačuje, že Apple použil tento iPod k testování výdrže baterie iPodu třetí generace před jeho uvedením na trh.

AppleDemoYT říká, že se zeptal Tonyho Fadella, proč nebyla hra Stacker vydána, a Fadell řekl, že to bylo proto, že hry byly přidány s pozdějším vydáním softwaru. Apple v průběhu času přidal do iPodu 3G několik her, včetně Brick, Solitaire, Parachute a Music Quiz. V roce 2006 Apple vydal hry prostřednictvím iTunes Store, které si lidé mohli zakoupit pro novější verze iPodu, včetně oficiální verze Tetris. mezi další hry dostupné prostřednictvím iTunes Store patří Bejeweled, Mini Golf, Mahjong, Zuma, Cubis 2 a Pac-Man, z nichž všechny byly starší než App Store.