Platforma X (dříve Twitter) brzy přestane zobrazovat veřejné „lajky“ na profilových stránkách uživatelů, uvedla společnost. Plán byl potvrzen ve středu poté, co Aaron Perris objevil v aplikaci X pro iOS nadcházející změnu.



Perris zjistil, že vypnutí této funkce zcela odstraní záložku „To se mi líbí“ ze všech uživatelských profilů. Jeho objev byl sdílen na X, který byl poté repostován a následně potvrzen společností. „Jo, děláme to jako soukromé,“ odpověděl ředitel X Haofei Wang. „Veřejné lajky podněcují k nesprávnému chování. Mnoho lidí se například cítí odrazováno od toho, aby lajkovali určitý obsah, ve strachu z odplaty od trollů nebo kvůli ochraně svého veřejného obrazu. Brzy budete moci lajkovat bez obav, kdo to může vidět,“ pokračoval Wang.

Softwarový inženýr X Enrique Barragan také reagoval příspěvkem, v němž uvedl, že uživatelé budou stále moci vidět, komu se jejich příspěvky líbily, a také počet lajků u všech příspěvků, odpovědí a tak dále. Není jasné, kdy bude změna zavedena, ale jakmile se tak stane, každý na X, včetně majitele Muska – který byl v minulosti velmi kritizován za to, že lajkoval kontroverzní příspěvky – bude moci lajkovat, co chce, aniž by to kdokoli viděl.