Netflix testuje přepracovanou verzi své aplikace pro chytré televizory, uvádí The Verge, což znamená první zásadní přepracování aplikace za poslední desetiletí. Nový design je modernější a do popředí dává více informací o obsahu.



Uživatelé se údajně museli rozhlížet po různých částech domovské obrazovky ve snaze najít pořad nebo film, který by mohli sledovat, takže Netflix chtěl zjednodušit navigaci. „Opravdu jsme chtěli, aby pro uživatele bylo jednodušší zjistit, zda je pro ně titul vhodný,“ řekl pro The Verge ředitel společnosti Netflix Pat Flemming. Statické dlaždice pro televizní pořady a filmy jsou nahrazeny dlaždicemi, které se vysouvají, když na ně přejdete ovladačem, díky čemuž jsou informace, jako je upoutávka a popis, snadno viditelné.

Právě teď, když procházíte obsahem, se v horní části obrazovky zobrazují informace o pořadu nebo filmu. Díky aktualizovanému rozhraní se tyto informace zobrazují uprostřed displeje a dlaždice pro ostatní pořady jsou posunuty na stranu. Pokud na televizní pořad nebo film najedete delší dobu, automaticky se spustí přehrávání krátké upoutávky. Nový design se zatím pouze testuje s malou skupinou předplatitelů.