Apple konečně vyřešil problém, který existuje roky poté, co na chybu upozornila Joanna Stern z The Wall Street Journal. Děti, které mají omezený přístup k určitým webům pomocí funkce Čas u obrazovky, mohou do adresního řádku v Safari vložit řetězec znaků, aby obešly rodičovskou kontrolu.



Ve zprávě Stern říká, že byla schopna použít řetězec znaků na iPadu svého syna a obejít tak omezení, která brání přístupu na webové stránky s pornografií, násilnými obrázky a dalšími. Podařilo se jí obejít funkci čas u obrazovky na zařízeních se systémem iOS a iPadOS 15, 16 a 17 a také macOS Sonoma. V prohlášení Apple uvedl, že si je vědom problému se základním protokolem pro vývojáře, který umožňuje uživateli obejít omezení webového obsahu. Oprava je plánována pro příští aktualizaci softwaru.

Bezpečnostní výzkumníci, kteří hovořili se Stern, uvedli, že chyba byla poprvé nahlášena společnosti Apple v březnu 2021 poté, co bylo zjištěno, že zadáním řetězce znaků lze obejít omezení webových stránek implementovaná rodiči a na firemních zařízeních. Apple tento problém tři roky ignoroval, dokud Stern problém nezveřejnila. Kromě slibu opravy Apple uvedl, že zlepší proces, který se používá k přijímání hlášení o chybách.