Apple dnes na WWDC 2024 představil tvOS 18. Mezi nové funkce patří InSight, což je jako Amazon X-ray, ale pro originální obsah Apple. U videa nyní tvOS poprvé podporuje projektory 21:9.



Pokud jde o zvuk, Apple také aktualizoval funkci Zvýraznění dialogu pomocí strojového učení, aby se zlepšila izolace hlasu. InSight překryje metadata o aktuální scéně, když pozastavíte film nebo pořad, dostupný pro podporovaný obsah. InSight zobrazuje aktuální seznam herců a aktuální zvukovou stopu s přímým odkazem na Apple Music. InSight bude k dispozici v aplikaci Apple TV na tvOS a na iPhonu a iPadu. Vylepšení dialogu bylo dříve dostupné pouze při používání Apple TV s HomePodem.

Funkce bude nově dostupná také při použití reproduktorů televizoru nebo zvukového výstupu Bluetooth. S novou verzí tvOS budou titulky také automaticky aktivovány v relevantních okamžicích, jako když je ztlumena hlasitost filmu nebo když přeskočíte o deset sekund zpět a přehrajete scénu. tvOS 18 bude také obsahovat vylepšenou sadu spořičů obrazovky, včetně nového animovaného spořiče obrazovky Snoopy a možnosti, která obsahuje scény ze seriálů a filmů Apple TV+. Aplikace Fitness+ byla také přepracována, aby nabízela vylepšenou navigaci a personalizaci.