Apple na WWDC oznámil aktualizaci iOS 18, která obsahuje přepracované rozhraní Ovládacího centra s novými funkcemi přizpůsobení a možností přidat více obrazovek.



V ‌iOS 18‌ bylo Ovládací centrum přepracováno tak, aby poskytovalo snazší přístup k mnoha věcem, které uživatelé dělají každý den, a obsahuje novou možnost přizpůsobení a flexibility. Ovládací centrum poskytuje rychlý přístup k novým nejpoužívanějším ovládacím prvkům, jako je přehrávání médií, a také možnost snadno mezi nimi přecházet.

Když v ‌iOS 18‌ vyvoláte Ovládací centrum přejetím prstem dolů z pravého horního rohu obrazovky vašeho iPhonu, můžete nepřetržitým přejížděním přecházet na další obrazovky ovládacího centra. K dispozici je nová galerie ovládacích prvků, která vám umožní přizpůsobit ovládací prvky, které vidíte, a můžete změnit velikost tlačítek, abyste zdůraznili prioritu. Vývojáři navíc mohou zahrnout ovládací prvky ze svých vlastních aplikací, což umožní rychlý přístup k ovládacím prvkům, jako je například dálkové otevírání auta. Můžete také nahradit tradiční tlačítka svítilny a fotoaparátu něčím, co je pro vás pohodlnější.