Podle Marka Gurmana z Bloombergu Apple pracuje na tenčím MacBooku Pro, Apple Watch a iPhonu, přičemž nový ultratenký M4 iPad Pro je znamením nového designu produktů Apple.



Když byl minulý měsíc představen iPad Pro, Apple jej propagoval jako vůbec nejtenčí produkt společnosti a dokonce jej porovnával s iPodem nano z roku 2012, aby zdůraznil jeho tenké rozměry. Gurman v nejnovějším vydání svého zpravodaje Power On říká, že Apple se nyní zaměřuje na výrobu nejtenčích zařízení ve všech svých sestavách, aniž by musel dělat kompromisy ohledně výdrže baterie nebo zásadních nových funkcí. Gurman píše, že nový iPad Pro je „začátkem nové třídy zařízení Apple“ a že cílem Applu je nabízet „nejtenčí a nejlehčí produkty ve svých kategoriích v celém technologickém průmyslu“.

Apple se nyní údajně zaměřuje na výrobu tenčích verzí iPhonu, Apple Watch a MacBooku Pro, které budou vydány v průběhu příštích několika let. Podle poslední zprávy Apple plánuje příští rok uvést na trh zcela nový tenčí model iPhone 17, který bude údajně obsahovat velkou změnu designu podobnou iPhonu X. Gurman již dříve uvedl, že Apple plánuje kompletní změnu designu Apple Watch k desátému výročí tohoto zařízení, nazvaného „Apple Watch X“.