Apple dnes oznámil plány na zavedení nového vzdělávacího programu o umělé inteligenci ve svých pobočkách Apple Developer Academy v Brazílii, Indonésii, Itálii, Saúdské Arábii, Jižní Koreji a Spojených státech.



Studenti a mentoři Apple Developer Academy se seznámí s nástroji a technologiemi, které využívají výhod umělé inteligence. Program o umělé inteligenci je přidán do programu jako základní dovednost a studenti se naučí, jak vytvářet, trénovat a nasazovat modely strojového učení na zařízeních Apple. Některé z dostupných kurzů zahrnují základy technologií AI, Core ML a školení modelů AI od základů.

„V Applu vnímáme kódování jako univerzální jazyk a věříme, že vývojářům, tvůrcům a podnikatelům po celém světě poskytneme nástroje a technologie, které jim umožní vytvářet fenomenální zážitky,“ řekla Susan Prescott, viceprezidentka společnosti Apple pro Worldwide Developer Relations. „Se zavedením osnov věnovaných AI a dalším novým technologiím jsme nadšeni, že uvidíme, co studenti vybudují, aby to mohli sdílet se světem.“ Studenti, mentoři a absolventi Apple Developer Academy budou mít přístup k programu od letošního podzimu.