iOS 18 obsahuje několik menších změn a vylepšení, které byly objeveny v první beta verzi, které stojí za to zdůraznit. Za prvé, Apple vylepšil ovládání baterky. V iOS 18 nyní zapnutí baterky přes zamykací obrazovku nebo ovládací centrum vyvolá malé rozhraní.



Toto rozhraní vám umožní upravit světlo. Jinými slovy, nyní máte podrobnou kontrolu nejen nad intenzitou světla, ale také nad šířkou osvětlení. V nové aplikaci Hesla můžete generovat QR kódy pro uložená hesla Wi-Fi, což umožňuje jejich snadnější sdílení s ostatními.

V aplikaci Nastavení se obvykle posouváte dolů, abyste se dostali k nastavení jednotlivých aplikací nainstalovaných na vašem iPhonu. V beta verzi iOS 18 Apple přesunul nastavení pro aplikace na samostatnou obrazovku, takže nyní klepnutím na „Aplikace“ ve spodní části nabídky získáte přístup k samostatnému seznamu s možností vyhledávání.

V přepracovaném ovládacím centru klepnutím na novou ikonu + v levém horním rohu (nebo dlouhým stisknutím na prázdnou oblast) zobrazíte ikony, které vám umožní odebrat jednotlivá tlačítka, podobně jako při odstraňování aplikací z domovské obrazovky a ve spodní části je nová možnost Přidat ovládací prvek.

V aplikaci Počasí můžete zobrazit předpovědi pro samostatná místa domova a práce. Nové štítky Domov a Práce lze přepínat v Nastavení ➝ Aplikace ➝ Počasí v nové části „Polohy“.