Tyto druhy podvodů jsme již viděli, ale tento konkrétní případ je v obrovském průmyslovém měřítku. Pět lidí bylo obviněno z podvodu. Tito lidé posílali falešné iPhony na opravu.



V podstatě lidé vzali téměř bezcenné falešné iPhony do Apple Store s tvrzením, že jsou vadné a žádají o náhradní zařízení. Apple zařízení vyměnil za pravý iPhone, který pak podvodníci prodali. Tento postup byl údajně proveden 16 000krát. Podvodníci tak okradli Apple o 12,3 milionu dolarů. Mezi vrácená zařízení patřily tisíce iPhonů, iPadů a dalších zařízení Apple. Podle obžaloby tento plán probíhal od prosince 2014 do března 2024, se skupinami v Číně, odkud padělaná zařízení pocházela.

Falešná zařízení používala ukradená identifikační čísla, díky nimž vypadaly jako skutečné produkty Apple prodávané v USA, vlastněné skutečnými lidmi a pod zárukou AppleCare. Je možné, že podvodníci náhodně připravili skutečné zákazníky o nárokování legitimních záručních oprav. Aby skryli své stopy, podvodníci požadovali opravy v mnoha maloobchodních prodejnách Apple po celé Kalifornii a navštívili až deset obchodů za jediný den. Jednotlivci údajně používali falešné adresy a aliasy, pronajímali si PO boxy a další taktiky. Případ je nyní připraven k soudu. V případě prokázání viny hrozí obžalovaným několik let vězení.