WhatsApp v loňském roce představil možnost uživatelům posílat „HD fotografie“ při zachování původního rozlišení s nižší kompresí. Uživatelé však museli zvolit možnost HD pokaždé, když někomu poslali fotografii – ale nyní to už nebude nutné.



WhatsApp zavádí novou funkci, která nastaví odesílání HD fotografií jako výchozí. Jak poznamenal Matt Navarra, uživatelé iOS i Android mohou nyní nastavit kvalitu HD jako výchozí pro odesílání médií s vysokým rozlišením na WhatsApp. Tuto možnost najdete v nabídce Úložiště a data v nastavení WhatsApp. Zatímco standardní kvalita snižuje fotografie pořízené iPhonem na 960 × 1280 pixelů, kvalita HD zachovává obraz v původním rozlišení 3024 × 4032 pixelů. Samozřejmě stále existuje určitá komprese i při odesílání obrazu se zapnutou možností HD, ale výsledek je mnohem lepší než dříve.

Také v loňském roce WhatsApp představil podobnou možnost, ale pro videa. Když je tato možnost povolena, WhatsApp odesílá videa v rozlišení 720p namísto 480p. Rozlišení je stále mnohem nižší než 1080p nebo 4K, ale lepší než kvalita SD. Stojí za zmínku, že nové nastavení pro výběr výchozí kvality platí také pro videa. Chcete-li získat přístup k těmto funkcím, ujistěte se, že máte na svém zařízení nainstalovanou nejnovější verzi aplikace WhatsApp. WhatsApp je k dispozici zdarma v App Store. Mějte na paměti, že může nějakou dobu trvat, než se nová funkce na vašem zařízení zobrazí.