Apple dnes vydal Final Cut Pro 2 pro iPad a Final Cut Pro 10.8 pro Mac, dvě aktualizace, které poprvé oznámil již v květnu. Final Cut Pro pro ‌iPad‌ byl aktualizován o nové funkce, které jsou určeny pro iPad Pro s M4, který byl vydán začátkem tohoto roku.



Live Multicam umožňuje uživatelům zachytit až čtyři různé úhly jedné scény pomocí připojených iPhonů a iPadů. Aby tato funkce fungovala, Apple vytvořil aplikaci Final Cut Camera, která zachycuje video z každého zařízení a vkládá je do Final Cut Pro. K dispozici jsou možnosti pro vyladění expozice, ostření, vyvážení bílé, ISO, rychlost závěrky a zoom pro získání dokonalých snímků. Náhledové klipy jsou předány do Final Cut Pro a poté nahrazeny soubory v plném rozlišení, takže uživatelé mohou rychle přejít od produkce k úpravám.

Final Cut Camera je od dnešního dne k dispozici jako samostatná aplikace a kromě předávání záznamů do Final Cut Pro ji lze použít jako aplikaci pro zachycení videa. Aktualizovaná aplikace Final Cut Pro pro ‌iPad‌ podporuje externí projekty, takže uživatelé mohou vytvářet nebo otevírat projekty na externím zařízení a importovat média, aniž by zabírali úložný prostor ‌iPadu‌. Apple přidal do Final Cut Pro další možnosti přizpůsobení, včetně 12 přednastavených barev, osmi základních textových titulků, 20 zvukových stop a nových dynamických pozadí. S čipem M4 je finální vykreslování s Final Cut Pro až 2x rychlejší a podporuje až 4x více streamů ProRes RAW než čip M1. Final Cut pro ‌iPad‌ spolupracuje s Apple Pencil Pro.