Dodavatel baterií Apple, společnost TDK, oznámila vývoj technologie, která by podle něj mohla být použita v polovodičových bateriích nové generace, aby nabídly stokrát vyšší hustotu energie než ty stávající.



Zdá se, že téměř každý rok výzkumníci oznámí nějakou neuvěřitelnou novou technologii, která nabízí vyhlídky na nabíjení MacBooku jednou za měsíc – pak už o ní nikdy neuvidíme ani neslyšíme. V tomto konkrétním případě se zdá, že TDK se v procesu dostal o něco dále – ve skutečnosti materiál vyvinul, i když jej zatím nepoužívají žádné baterie.
Zdá se, že bezprostředním cílem jsou menší zařízení. Společnost TDK Corporation (TSE:6762) úspěšně vyvinula materiál pro CeraCharge, polovodičovou baterii nové generace s hustotou energie 1 000 Wh/L, což je přibližně 100krát větší hustota energie než u konvenční polovodičové baterie TDK.

Technologii lze využít v různých nositelných zařízeních, jako jsou bezdrátová sluchátka, naslouchátka a dokonce i chytré hodinky. Zda se tato technologie dostane do zařízení Apple, je v současné době nejasné, přičemž objevit se mohla například v AirTagu. V současné době jej nelze dobíjet. Nové předpisy EU však vyžadují, aby společnosti postupně vyřadily jednorázové baterie ve prospěch dobíjecích, a to je to, co zde TDK hodlá vyvinout. Vzhledem k tomu, že baterie lze dobíjet, je možné je použít v jiných zařízeních Apple, jako jsou AirPods a Apple Watch. Nejzajímavější by však bylo použití ve větších zařízeních: iPhonu, iPadu, MacBooku a Vision Pro.