Apple zveřejnil svůj závazek poskytovat bezpečnostní aktualizace softwaru pro iPhone minimálně pět let od data uvedení zařízení na trh, a to díky novému zákonnému požadavku ve Spojeném království (prostřednictvím Android Authority).



Začátkem tohoto roku Spojené království zavedlo nové předpisy pro bezpečnost produktů a telekomunikační infrastrukturu (PSTI), které nutí společnosti, které v zemi prodávají produkty s internetovým připojením, aby splňovaly určité bezpečnostní požadavky. Jedním z požadavků PSTI je, aby společnosti definovaly dobu podpory nebo minimální dobu, po kterou budou bezpečnostní aktualizace poskytovány po prodeji. „Bezpečnostní aktualizace“ je definována jako „aktualizace softwaru, která chrání nebo zvyšuje zabezpečení produktu, včetně aktualizace softwaru, která řeší problémy se zabezpečením, které byly objeveny nebo oznámeny výrobcem.“

V souladu s nařízením Apple podal veřejnou regulační žádost pro iPhone 15 Pro Max. Podání PSTI ukazuje, že „definovaná doba podpory“ zařízení je „minimálně pět let od data uvedení zařízení na trh“. Datum prvního prodeje je uvedeno jako 22. září 2023, což je doba, kdy byla vydána řada iPhone 15. Na rozdíl od Samsungu a Google se Apple obvykle výslovně nevyjadřuje k podpoře staršího softwaru pro iPhone, takže pětileté minimum by mělo být dobrou zprávou pro uživatele, kteří mají starší zařízení. Jak však poznamenává Android Authority, Samsung i Google zaručují sedm let bezpečnostních aktualizací a také aktualizace operačního systému Android pro svá zařízení, což je o dva roky déle, než Apple.