Během posledního zhruba půldruhého roku si někteří majitelé 24palcového iMacu s čipem M1 stěžují na to, že se na obrazovce počítače náhle objevily vodorovné čáry. Existují stížnosti na tento problém na různých webech, ale není jasné, kolik zákazníků problém má a jaká je příčina problému.



Čáry se na obrazovce objevují i ​​po restartu iMacu a podle stížností nebyla nalezena žádná řešení. Mnoho uživatelů uvedlo, že čáry se na obrazovce začaly objevovat přibližně 18 až 24 měsíců po zakoupení iMacu. V důsledku toho se na dotyčná zařízení v době vyskytnutí problému často již nevztahuje standardní jednoletá záruka společnosti Apple. Někteří zákazníci, kteří Apple ohledně tohoto problému kontaktovali, uvedli, že jim společnost nabídla bezplatnou opravu jejich iMacu, ale jiní zákazníci uvedli, že za službu museli platit.

Jedním z běžně zmiňovaných příznaků je, že pravý horní roh iMacu je při objevení problému horký na dotek, ale neexistuje žádná potvrzená příčina. Vzhledem k tomu, že se tyto stížnosti neustále objevují již téměř dva roky, může se u tohoto konkrétního modelu iMacu, který byl uveden na trh v květnu 2021, vyskytnout problém s hardwarem. Nezaznamenali jsme stížnosti na tento problém týkající se iMacu s čipem M3, ačkoli tento model byl uveden na trh před méně než rokem.