iPhone SE 4, který má vyjít příští rok, by mohl obsahovat 5G modem navržený společností Apple s Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Očekává se, že ‌iPhone SE‌ nové generace bude obsahovat stejný čip A18 jako současné modely iPhone 16, což by mu umožnilo podporovat Apple Intelligence.



Apple již nějakou dobu pracuje na svém vlastním 5G modemu a několik dřívějších zpráv naznačovalo, že nový modem se objeví nejprve v ‌iPhonu SE‌, což Applu dává šanci otestovat jej v levnějším produktu. Čip 5G s kódovým označením „Centauri“ je prý víc než jen modem, díky němu již nebude potřeba samostatných komponentů Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Mark Gurman ze společnosti Bloomberg na začátku tohoto roku uvedl, že zatímco Apple pracoval na modemu, takový produkt bude k dispozici až později, takže není jasné, která zpráva je přesná. Gurman zastává názor, že první modem navržený společností Apple nepřinese uživatelům okamžitá zlepšení a oproti modemu Qualcomm nebude mít žádné velké výhody.

Dřívější zprávy naznačovaly, že iPhone SE 4 bude mít podobný design jako iPhone 14, s 6,1palcovým OLED displejem a podporou Face ID. Když Apple představí ‌iPhone SE‌ 4, bude to oficiálně konec pro Touch ID v ‌iPhonech‌. Přestože bude mít ‌iPhone SE‌ 4 design podobný ‌iPhonu‌ 14, očekává se, že bude mít zadní fotoaparát s jedním objektivem. Apple mohl použít stejný 48megapixelový širokoúhlý fotoaparát, který byl použit v iPhone 15. Mezi další funkce, které by mohly být k dispozici na ‌iPhonu SE‌ 4, patří zářez pro kamerový systém TrueDepth (místo Dynamic Island), tlačítko Akce a port USB-C. Očekává se, že ‌iPhone SE‌ bude představen na začátku roku 2025.