Google sdílel několik aktualizací funkce Google Lens, která je dostupná v aplikaci Google pro iOS. Aktualizace přidává podporu pro dotazy ohledně videí, aby uživatelé mohli získat informace o pohybujících se objektech.



Pokud jste například u akvária a chcete se dozvědět více, můžete pomocí Google Lens zachytit krátké video ryby a získat o ní podrobnosti. Podle společnosti Google může Lens interpretovat video a otázku a pomocí informací poskytnout přehled s dalšími webovými odkazy, kde se dozvíte více. Funkci lze použít tak, že otevřete Lens v aplikaci Google a podržíte tlačítko spouště pro záznam videa a zároveň nahlas položíte otázku. Můžete také nahlas položit otázku při pořizování snímku pomocí Lens. Uživatelé mohou namířit fotoaparát, podržet tlačítko spouště a položit otázku.

Pro ty, kteří používají Google Lens k nalezení vizuálně podobných obrázků pro účely nakupování, Google říká, že výsledky budou o mnoho užitečnější s informacemi o produktu, který si chcete koupit, včetně informací o ceně u prodejců a o tom, kde je získat. Nové funkce Google Lens se ode dneška zavádějí pro uživatele zařízení se systémem iOS, stejně jako změny ve vyhledávání.