Není žádným tajemstvím, že zavádění Apple Intelligence je postupné. Očekává se, že prvních šest funkcí bude spuštěno na konci tohoto měsíce a neočekáváme, že by nová verze Siri byla představena dříve než v příštím roce.



Jeden analytik si ale myslí, že bychom měli svá očekávání zmírnit a že iPhony nenabídnou „seriózní“ výkon AI až do roku 2026 nebo 2027. Mluvilo se o tom, že Apple Intelligence řídí cyklus nákupů iPhonu 16, protože uživatelé, kteří nemají iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max by museli koupit nový model, aby získali přístup k novým funkcím. Dostupné ukazatele však zatím naznačují, že letošní prodeje iPhonů jsou zhruba na stejné úrovni jako v loňském roce, což znamená, že lidé ještě nevnímají AI jako významné lákadlo.
Analytik Jefferies Edison Lee tím není překvapen. Očekávání 5-10% růstu prodejů iPhonů „nejsou pravděpodobně splněna“.

Apple má klíčovou výhodu v AI oproti jiným společnostem, ale myslí si, že to bude trvat 2-3 roky, než to podstatně zvýší poptávku po nových iPhonech. Očekává, že příští rok vzroste prodej iPhonů, ale připisuje to spíše tenčímu iPhonu 17 Air než Apple Intelligence.
„Věříme, že technologie chytrých telefonů s umělou inteligencí je pravděpodobně vzdálena 2–3 roky kvůli omezením vysokorychlostní paměti a pokročilé technologii,“ řekl. „Ale tenký iPhone (17 Air) v roce 2025 by mohl přilákat větší poptávku.“