Apple vydal Submerged, první krátký film navržený pro Apple Immersive Video na Vision Pro. Sedmnáctiminutový film se odehrává ve druhé světové válce a sleduje skupinu námořníků, kteří se snaží přežít smrtící torpédový útok.



Submerged režíroval rakouský režisér Edward Berger, který je známý pro film All Quiet z roku 2022. Apple sdílel video ze zákulisí natáčení filmu Submerged, kde předváděl plnohodnotnou 23tunovou ponorku, která byla použita pro natáčení. Submerged, stejně jako další obsah Apple Immersive Video, obsahuje 3D video ve vysokém rozlišení, které je určeno ke sledování na Vision Pro, a jeho účelem je, aby se uživatel cítil, jako by byl součástí akce. Součástí je také prostorový zvuk pro více pohlcující zážitek. „Apple Immersive Video umožňuje uživatelům Apple Vision Pro po celém světě zažít novou generaci sportovních, dokumentárních a hudebních filmů.“

Kromě filmu Submerged Apple také zdůraznil další obsah Apple Immersive Video, který bude vydán v příštích několika měsících. V prosinci Apple vydá další díl své série Adventure. Do konce roku 2024 také přijde nový seriál s názvem Concert for One, který bude obsahovat vystoupení některých z největších světových umělců. V první epizodě se představí britský zpěvák a skladatel RAYE. Další epizoda seriálu Elevated bude vydán na začátku roku 2025 a další. Apple Vision Pro je k dispozici v Austrálii, Kanadě, pevninské Číně, Hongkongu, Francii, Německu, Japonsku, Singapuru, Spojeném království a USA.