Společnost Adobe tento týden oznámila řadu nových funkcí přicházejících do Adobe Express, platformy zaměřené na běžné uživatele, kteří potřebují vytvářet webové stránky a grafiku.



Jak uvádí Adobe, nová verze Adobe Express přináší funkce, díky kterým je platforma užitečnější nejen pro běžné uživatele, ale i pro firmy. Nyní je například snazší pracovat a bezproblémově sdílet obsah mezi aplikacemi Adobe Express, InDesign a Lightroom. Vylepšeny byly také funkce založené na Firefly, generativní umělé inteligenci Adobe.
Uživatelé Adobe Express nyní mohou přidat pohyb do celého návrhu jediným kliknutím. Nástroj okamžitě animuje každou část včetně textu, obrázků a tvarů.

Nyní můžete také snadno přeskupit položky, vytvářet ruční kresby a vytvářet grafy a tabulky. Díky Firefly mohou nyní uživatelé přeformulovat nebo zkrátit text nebo dokonce přeložit text do 46 různých jazyků. Adobe zdůrazňuje, že Adobe Express používá mnoho podnikových zákazníků, jako jsou ABB, Ad Council, Aon, Dentsu, Havas, IBM, Red Hat, Owen Jones, Prudential, Tata Consultancy Services, Virgin Australia a Workday. Nové funkce budou uživatelům Adobe Express zpřístupněny od 14. října. Platformu lze používat online nebo prostřednictvím aplikace pro iOS.