Apple uvedl, že iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS 15.1 budou vydány někdy v říjnu a s nimi i první sada funkcí Apple Intelligence. Kdy přesně je můžeme očekávat? Apple dnes prostřednictvím tiskové zprávy představil nový iPad mini a s ním vydal nápovědu.



Nový iPad mini je možné předobjednat již dnes, ale do rukou uživatelů dorazí až ve středu 23. října. Hlavním prodejním bodem nového zařízení je podpora Apple Intelligence díky čipu A17 Pro. Vzhledem k tomu, že iOS a iPadOS 18.1 budou vydány někdy v říjnu, bylo by skvělé, kdyby dorazily včas, až bude iPad mini k dispozici k prodeji. Ale podle tiskové zprávy budou funkce Apple Intelligence k dispozici v budoucí aktualizaci softwaru – která nebude k dispozici při vydání zařízení.

To znamená, že iOS 18.1 a Apple Intelligence uvidíme nejdříve 24. října. S největší pravděpodobností však nepřítomnost Apple Intelligence na iPadu mini při uvedení na trh vylučuje vydání kdykoli příští týden. Téměř jistě iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS 15.1 budou vydány 28. října nebo krátce poté. Nemá smysl, aby byl iPad mini vydán a další den pro něj vydat aktualizaci softwaru. Apple také obvykle nevydává aktualizace softwaru v pátek. To dělá z pondělí 28. října nejpravděpodobnější datum.