Chirurgové na Kalifornské univerzitě v San Diegu testovali Apple Vision Pro pro operace a provedli více než 20 invazivních operací při nošení zařízení. Chirurg a ředitel na UCSD, Santiago Horgan, nedávno hovořil s Timem, aby mu sdělil zpětnou vazbu k výkonu Vision Pro.



Podle Horgana by Vision Pro mohl být lepší než robotická zařízení, která se používají k asistenci při operacích. Zatímco Vision Pro je pro spotřebitele drahý, pro nemocnice je dostupný ve srovnání s většinou lékařského vybavení a je to široce dostupná technologie, kterou bude moci využít mnoho nemocnic po celé zemi. Během laparoskopických operací lékaři posílají kameru malým řezem a pohled kamery je zobrazen na blízké obrazovce.

Lékaři musí sledovat obrazovku a zároveň operovat pacienta, což je proces, který Vision Pro zefektivňuje. Horgan říká, že chirurgové se při těchto operacích potřebují podívat na CT vyšetření, monitorovat vitální funkce a další, a všechny tyto informace lze místo toho zobrazit prostřednictvím Vision Pro. Zatímco Horgan vyzkoušel další headsety, jako jsou Google Glass a HoloLens společnosti Microsoft, displeje nebyly dost dobré. Ale Vision Pro má OLED displeje s vysokým rozlišením a výsledek se ukázal být lepší, než očekávali.