Apple dnes vývojářům připomněl, že ti, kteří distribuují aplikace v EU, budou nyní muset sdílet informace, které zahrnují adresu, telefonní číslo a e-mailovou adresu v App Store.



Nyní jsou vyžadovány informace o obchodníkovi, které jsou přidány prostřednictvím ‌App Store‌ Connect, přičemž tyto podrobnosti jsou sdíleny na stránce ‌App Store‌ každého vývojáře. Aktualizace aplikací již nelze odesílat bez informací a od 17. února 2025 budou aplikace, které neobsahují tyto informace, odstraněny z ‌App Store‌ v EU, dokud nebude poskytnut a ověřen status obchodníka. Zákon o digitálních službách (DSA) v Evropské unii vyžaduje, aby Apple ověřoval a zobrazoval kontaktní údaje obchodníka u všech „obchodníků“, kteří distribuují aplikace v „App Store“ v Evropské unii. Vývojáři, kteří vydělávají peníze z ‌App Store‌ buď prostřednictvím nákupu aplikace, nebo prostřednictvím nákupů v aplikaci, jsou považováni za obchodníky bez ohledu na velikost.

Kontaktní informace každého vývojáře, který je považován za obchodníka, budou veřejně dostupné a nepochybně se najdou někteří vývojáři, kteří nebudou s tímto požadavkem spokojeni. Nezávislí vývojáři a malé společnosti nemusí mít vyhrazené obchodní adresy a telefonní čísla, které by mohli poskytnout, a pravděpodobně nebudou chtít poskytnout své osobní kontaktní údaje. Apple varoval vývojáře začátkem tohoto roku. Od nynějška je nutné před odesláním aplikace ke kontrole poskytnout informace. Zobrazení stavu obchodníka je v Evropské unii požadavkem zákona o digitálních službách, což znamená, že Apple musí tuto funkci implementovat. Kontaktní informace vývojáře se zobrazí na produktové stránce ‌App Store‌, když je aplikace distribuována na kterémkoli z 27 území v EU.