Apple pracuje na přidání nových funkcí Apple Intelligence do iOS 18, iPadOS 18 a macOS 15. První sadu dostaneme v aktualizacích iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS 15.1, ale Apple připravuje i další funkce.



V backendovém kódu MacRumors objevil nové odkazy na integraci ChatGPT do Siri. Kód zmiňuje možnosti pro text generovaný ChatGPT a obrázky generované ChatGPT, dvě funkce, které Apple plánuje brzy implementovat. Integrace ChatGPT s ‌Siri‌ byla oznámena jako součást sady funkcí Apple Intelligence zvýrazněné na WWDC a je to funkce, kterou Apple plánuje představit do konce roku. Integrace ChatGPT není v aktuálním softwaru, který Apple testuje, ale očekáváme, že přijde v iOS 18.2, iPadOS 18.2 a macOS Sequoia 15.2. S integrací ChatGPT, když uživatelé položí ‌Siri‌ komplikovanou otázku, kterou osobní asistent nedokáže zpracovat, ‌Siri‌ navrhne předat dotaz ChatGPT. ChatGPT poskytne relevantní informace, které budou přenášeny prostřednictvím ‌Siri‌.

ChatGPT bude schopen generovat text i obrázky, a zatímco Apple Intelligence obsahuje některé z těchto funkcí, ChatGPT je pokročilejší. Očekává se, že iOS 18.1, iPadOS 18.1 a ‌macOS Sequoia‌ 15.1 budou vydány v pondělí 28. října a první beta verze iOS 18.2, iPadOS 18.2 a ‌macOS Sequoia‌ 15.2 pravděpodobně dostaneme krátce poté, vydán pro veřejnost bude někdy v prosinci. Spolu s integrací ChatGPT a Visual Intelligence by iOS 18.2 mohl přinést podporu pro funkce Image Playground, Genmoji a další.