V posledních měsících několik důvěryhodných zdrojů tvrdilo, že Apple plánuje příští rok vydat přepracovaný, výrazně tenčí model iPhone 17. Název zařízení zatím není znám, proto jej prozatím označujeme jako „iPhone 17 Air“.



Objevily se protichůdné zprávy o designu a specifikacích zařízení, ale většina zdrojů se shodla, že bude mít přibližně 6,6palcový displej. V červenci analytik Ming-Chi Kuo řekl, že očekává, že zařízení bude mít standardní čip A19, Dynamic Island, jednu zadní kameru a 5G modem navržený společností Apple. Analytik Jeff Pu tento týden ve výzkumné zprávě s investiční bankou Haitong International uvedl, že tenký model iPhone 17 bude mít 6,6palcový displej a čip A19 vyrobený stejným 3nm procesem TSMC, jaký se používá pro čip A18 Pro.

Očekává také, že zařízení bude mít hliníkový rám, Face ID, jeden 48megapixelový zadní fotoaparát, 24megapixelový přední fotoaparát a 8GB RAM pro Apple Intelligence. Pu očekává, že „iPhone 17 Air“ bude mít ve srovnání s předchozími modely iPhonu výrazně nový design. Řekl, že zařízení bude iPhone střední třídy, který nahradí model Plus. Apple pravděpodobně představí „iPhone 17 Air“ v září 2025, takže zařízení je stále daleko od uvedení na trh a některé funkce by se mohly časem změnit.