Apple příští týden vydá iOS 18.1, který do AirPods Pro 2 přidá sadu pokročilých funkcí pro zdraví sluchu a první funkce Apple Intelligence. Datum vydání aktualizace bylo potvrzeno recenzenty, kteří dostali včasný přístup k novým funkcím AirPods Pro 2, o kterých je nyní známo, že jsou součástí aktualizace.



Aktualizace bude obsahovat tři základní funkce: ochranu sluchu, testování sluchu a funkci naslouchátka. Apple minulý měsíc získal povolení FDA pro nové funkce. Jednou z klíčových součástí aktualizace je možnost provést test sluchu přímo z iPhonu. Test funguje tak, že přehraje sérii tónů na různých frekvencích a vyzve uživatele, aby reagovali, podobně jako klinický test sluchu prováděný lékařem. Výsledky jsou uloženy v aplikaci Zdraví a uživatelé mohou podle toho upravit nastavení zvuku svých AirPodů.

Pokud test ukáže ztrátu sluchu, ‌AirPods Pro‌ 2 se mohou automaticky nakonfigurovat tak, aby fungovaly jako naslouchátka a zesílily konkrétní zvuky v reálném čase. Aktualizace také přináší vylepšenou ochranu sluchu. Funkce bude nepřetržitě monitorovat prostředí uživatele a v reálném čase omezovat dopad hlasitých zvuků, jako je doprava nebo koncerty. Tato funkce bude integrována do různých režimů poslechu, včetně potlačení šumu a režimu průhlednosti.