Apple by mohl použít technologii displeje LTP03, která byla představena v Apple Watch Series 10, ke zlepšení energetické účinnosti a výkonu displeje u budoucích modelů iPhonu.



LTPO označuje TFT panel, který přidává oxid k nízkoteplotnímu polykrystalickému křemíku (LTPS) TFT, což snižuje spotřebu energie při nízkých obnovovacích frekvencích. Apple použil název „LTPO3“ na OLED displeje používané v nedávno vydaných Apple Watch Series 10, aby je odlišil od displejů LTPO2, které se v současnosti používají v Apple Watch Series 9 a iPhone 16 Pro, protože nahrazuje jednotku TFT účinnější verzí na bázi oxidů. Tato technologie umožňuje Applu optimalizovat každý pixel tak, aby vyzařoval více světla v širších úhlech. Výsledkem je, že displej Apple Watch Series 10 je až o 40 procent jasnější než Series 9 při pohledu mimo osu.

LPTO3 také umožňuje rychlejší obnovovací frekvenci, když jsou Apple Watch ve stále zapnutém režimu, a to z jedné za minutu na jednu za sekundu. To znamená, že uživatelé nyní mohou u vybraných ciferníků vidět tikající vteřinovou ručičku, aniž by museli zvedat zápěstí. Vzhledem k tomu, že jednotka TFT přímo řídí proud, díky kterému OLED pixely vyzařují světlo, budoucí iPhony s LTPO3 by mohly zaznamenat významná zlepšení výdrže baterie a pozorovacích úhlů.

Průmyslové zdroje naznačují, že Samsung Display se připravuje na vývoj LTPO3 OLED displejů, které by potenciálně mohly být pro budoucí modely iPhonu. Očekává se však, že řada iPhone 17, která bude vydána příští rok bude i nadále používat technologii LTPO2. Apple dříve testoval nové technologie v Apple Watch, než je přinesl na iPhone. Například původní LTPO displeje, které debutovaly v Apple Watch Series 4, se nakonec objevily v iPhone 13 Pro a Pro Max o tři roky později. Zda a kdy by se LPTO3 mohl dostat do iPhonu, však zůstává v tuto chvíli nejasné.