Když se dostáváme do posledních měsíců roku 2024, nyní je dobrá příležitost ohlédnout se za zařízeními a příslušenstvím, které Apple v průběhu roku přestal vyrábět. Mezi tyto produkty patří iPad 9, SuperDrive, pouzdra FineWoven pro iPhone a sluchátka Powerbeats Pro.



Tento seznam nezahrnuje většinu zařízení předchozí generace, která byla letos ukončena v rámci každoročních aktualizací produktové řady společnosti Apple, jako je iPhone 15 Pro a Apple Watch Series 9. Jedinou výjimkou z tohoto pravidla je iPad 9, protože toto zařízení bylo ukončeno v květnu, více než rok a půl po vydání iPadu 10.

iPad 9

Ve stejný den, kdy Apple v květnu představil nové modely iPadu Pro a iPadu Air, přestal vyrábět iPad deváté generace. Apple navíc snížil cenu iPadu desáté generace , který nyní zakoupíte za cenu od 9 990 Kč.

SuperDrive

V srpnu se SuperDrive vyprodal v online obchodě společnosti Apple a nyní je uveden jako vyprodaný nebo nedostupný ve všech zemích. Vzhledem k tomu, že se již neobjevil, zdá se pravděpodobné, že Apple přestal vyrábět 16 let staré příslušenství. SuperDrive, představený v roce 2008, je externí CD/DVD mechanika, která byla vydána spolu s původním MacBookem Air, který postrádal vestavěnou CD/DVD mechaniku. Navzdory tomu, že k němu byl připojen zastaralý kabel USB-A, zůstal SuperDrive k dispozici v online obchodě Apple až do nedávné doby a stal se jedním z nejdéle prodávaných produktů společnosti.

Pouzdra FineWoven

Apple v loňském roce ukončil prodej kožených doplňků, včetně obalů na iPhone, a jako náhradu představil nový látkový materiál „FineWoven“. Pouzdra „FineWoven“ pro řadu iPhone 15 byla široce kritizována a zdá se, že Apple si byl této zpětné vazby dobře vědom, protože pouzdra FineWoven pro řadu iPhone 16 již nejsou k dispozici jen o rok později. Není jasné, zda Apple přijde s novým řešením.

Powerbeats Pro

Apple tento měsíc v tichosti ukončil Powerbeats Pro, asi pět a půl roku po jejich vydání. Powerbeats Pro jsou sportovnější alternativou AirPods Pro zaměřenou na fitness s vestavěnými nastavitelnými háčky pro bezpečné uchycení. Mezi klíčové vlastnosti původních Powerbeats Pro patří čip H1, který debutoval v AirPods 2, odolnost proti potu a vodě s hodnocením IPX4, výdrž baterie až devět hodin a silikonové náušníky se čtyřmi velikostmi. V krátkém upoutávkovém videu minulý měsíc Apple odhalil, že příští rok uvede na trh nové Powerbeats Pro 2. Sluchátka vypadají podobně jako původní Powerbeats Pro, ale mají tenčí design.