apple watchV pondělí, brzy po skončení Keynote byla vydána aktualizace iOS 8.2. Zajímavé je, že před vydáním Apple zcela vynechal Golden Master sestavení a finální verze byla rovnou veřejně distribuována. Pro tuto aktualizaci je klíčová aplikace s názvem Apple Watch.



Aplikace Apple Watch je určená pro veškerou komunikaci s hodinkami. Pro potřebu párování, správu a stahování aplikací je určena výhradně tato aplikace. Minimálně měsíc však aplikace bude postrádat smysl, i když po zapnutí vás požádá o spárování s hodinkami. První sekci párování zatím tedy vynecháme a podíváme se, co nás čeká v dalších dvou sekcích.

Druhá sekce nese název Explore a prozatím je určena reklamě. Nachází se v ní propagační videa určená Apple Watch. Do budoucna se čeká, že buď bude tato sekce obsahovat nejrůznější novinky a nebo se změní úplně a najdeme v ní doporučené aplikace.

Dostáváme se ke třetí a tudíž poslední sekci, která nese název App Store. Jistě víte, že Apple vytvořil pro aplikace na hodinky vlastní obchod, podobně jako pro knihy a časopisy. Po kliknutí na ikonu obchodu však zatím uvidíte jen informativní hlášku, že obchod se zatím jen připravuje.

Aktualizace samozřejmě nezahrnuje jen již zmiňovanou aplikaci, ale i mnoho vylepšení a oprav chyb, kterých je prozatím iOS 8 stále plný. Velkým vylepšením prošla aplikace Zdraví, ve které si již můžete navolit jednotky pro výšku, vzdálenost, tělesnou teplotu nebo váhu. Aplikace třetích stran mohou dále přidávat vizualizace cvičení, nebo je možné vypnout měření kroků, vzdálenosti a počet schodů, které jste vystoupali.

U mnoha aplikací, jako například Mail, Hudba, Mapy a nebo VoiceOver, byla vylepšena stabilita. Aktualizace systému vyžaduje 300 až 500 MB paměti.

iOS-8.2-Apple-Watch

Zdroj: bloomberg.com