whatsapp iconKdyž se na App Store objevil WhatsApp Messenger zdarma, přineslo  to majitelům iOS zařízení další možnost, jak se spojit s ostatními lidmi, ale sama aplikace přišla s pár upozorněními.



iMessage je jedna z nejpoužívanějších aplikací, používanými napříč ekosystémem Applu. Přes ”jablečné zprávy” se dají  posílat fotky, krátká videa, audio nahrávky, a samozřejmě text,  mnohem příjemněji než přes SMS. Navíc iMessage je jedna z nejzabezpečenějších aplikací na textování.

Pokud jste již investovali do Apple produktů, více než do jiných,  je  velmi jednoduché zapomenout, že žijí lidé i na druhé straně barikády. V mnoha případech je těžké posílat multimediální zprávy na jiná než jablečná zařízení, ale naštěstí máme několik možností.

WhatsApp-for-iPhone-Quick-Reply-iPhone-screenshot-001WhatsApp Messenger byl vytvořen v roce 2009 jako samostatný chatovací program, dostupný pro obrovské množství platforem (iOS, Android, Blackberry a Symbian). Fakt je, že byla aplikace dostupná na několik platforem z ní udělalo jednu z nejoblíbenějších aplikací vůbec.

Počet uživatelů WhatsApp dosahoval v lednu 2016 pod 1 milliardu uživatelů. Mnoho uživatelů preferuje komunikaci přes Facebook, který odkoupil WhatsApp v roce 2014 za ohromných 19 miliard dolarů. Do ledna tohoto roku za 0,99 dolaru za roční registraci, ale díky agresivní strategii do horších trhů, je nyní registrace zcela zdarma.

V mnoha ohledech WhatsApp připomíná iMessage. Můžete posílat zprávy, obrázky, videa, hlasové nahrávky, smajlíky a mnohem víc dalším uživatelům, kteří používají službu WhatsApp – pro individuální psaní,  i pro skupinové konverzace. Nacházejí se zde však nedostatky, které je těžké nabízet lidem zvyklým na skoro bezchybné iMessage.

Největší výhodou iMessage je, nevázanost na telefonní číslo. Znamená to, že WhatsApp se dá používat pouze na mobilních zařízeních a nedá se s ní psát na počítače tak lehce jako u iMessage. Na Apple zařízeních  máte jedno apple ID a nic více nemusíte řešit. WhatsApp nabízí možnost posílání zpráv přes Počítač oskenováním QR kódu, toto musíte opakovat vždy, když vypnete internetový prohlížeč.facebook-whatsapp-deal-1200-80

Zebezpečení ve WhatsApp messengeru je na platformě iOS nedostačující. End-to-end šifrování je dostupné pouze pro Android zařízení, ale ne pro  iPhone. Jako mnoho aplikací WhatsApp, si žádá přístup ke kontaktům na spojení s lidmi, kteří používali nebo stále WhatsApp používají. Nemusíme se však nejspíše obávat, že by naše zprávy někdo četl po připojení WhatsAppu na servery Facebooku.

Vlastnosti volání jsou plus minus stejné jako Audio volání přes FaceTime, ale samotné volání není nic, co bychom nazývali stabilní. Podobně jako u iMessage audio hovory mohou být zahájeny z obrazovky kontaktů. Rychlá odpověď na zamknutém iPhonu se nám velmi často zasekne. Videohovory také nejsou bohužel podporovány.

WhatsApp má pár vylepšení, které by bylo krásné vidět i v iMessage. Například nabídka nahlédnutí dat které WhatsApp spotřeboval. Počet přijatých a odeslaných zpráv atd.  I když můžete sledovat využití buněk iMessage, implementace ve WhatsApp je mnohem přesnější.

zdroj: appleinsider.com