rss - iconBohužel velmi oblíbená a úspěšná čtečka Google Reader definitivně ukončí 1. června 2013 svojí funkci i přes to, že byla vytvořena petice ve které bylo nasbíráno na 150.000 hlasů, vedení Googlu to nepřesvědčilo. Aplikace je prý příliš složitá a zatěžující pro vývojáře samotného Googlu.



Jakou RSS čtečku zvolit? Tato otázka se nemusí týkat pouze uživatelů, kteří byli zvyklí používat RSS čtečku – Google Reader, ale i uživatelů co chtějí vyzkoušet tuto možnost odebírání RSS novinek.

Samozřejmě pokud už máte na svém Google účtu v Google Reader uložené oblíbené RSS, budete mít velkou výhodu o proti úplným nováčkům, protože skoro každá RSS čtečka podporuje import kanálů z Google serveru. Proto pokud váháte a přemýšlíte kterou čtečku zvolit, doporučujeme nejprve importovat RSS odebírané kanály do www.google.com/reader.

Dnes se podíváme na ty nejpovedenější RSS čtečky ke stažení zdarma:

 

feedly rss - iconFeedly

Díky svému velmi jednoduchému designu získala aplikace velmi rychle na popularitě a tím i velmi mnoho nových zákazníků. Máte v možnosti 5 druhů zobrazení článků, černou nebo bílou variantu vzhledu a pokročilejší nastavení. Je to podle nás jedna z nejzajímavější RSS čteček aktuálně v App Store obchodě. Navíc můžete vyzkoušet kromě iOS aplikace i webové rozhraní na Feedly.com.

feedly

Aplikaci si můžete stáhnout zdarma v iTunes App Store obchodě.

Digg - iconDigg

Diggy je velmi obdobná aplikace jako Feedly, má jednotný design, ovšem je ještě více jednoduchá. Nutno říci, že u všech aplikací lze dnes články ukládat nebo je přiřazovat do oblíbených.

diggy

Aplikaci si můžete stáhnout zdarma v iTunes App Store obchodě.

AOL Reader - icon

AOL Reader

Další aplikací, která je ovšem barevnější a působí veselejším dojmem je AOL Reader, zatím je pouze v betafázi, ale vyzkoušet jí samozřejmě můžete, protože je dostupná v českém App Store obchodě. Čtečka rovněž podporuje import z Google Reader, ovšem pokud si rádi hrajete se vzhledem, tak narazíte na problém u této čtečky, protože je v možnosti pouze jeden vzhled, pokud se Vám tedy nebude líbit jeho design, moc nepochodíte.

aol reader

Aplikaci si můžete stáhnout zdarma v iTunes App Store obchodě.

Přidejte si AppleNovinky.cz do své čtečky https://applenovinky.cz/feed/

 

 

obrázek