facebook paper icon logoFacebook si je vědom nastavení omezujících algoritmů pro zobrazení News Feed na Facebooku, proto chystá vydat 3. února 2014 novou čtečku zpráv a zároveň i zobrazení kompletních událostí a stavů vašich přátel i stránek. Tato aplikace bude představena k 10. výročí Facebooku.



Facebook představil už novou stránku www.fb.com/paper zaměřující se na tuto čtečku. Zobrazení těchto novinek je velmi pokročilé, známé už z některých RSS čteček. V aplikaci budete mít možnost zobrazení obsahu celkem z 19 různých kategorií jako je technologie, kultura, sport atd. Obrazovka Paperu se dělí na dvě části, v horní se zobrazují videa a fotografie, v druhé spodní potom stavy vašich přátel, které můžete samozřejmě lajkovat nebo komentovat.

Pokud budete chtít přidat stav přímo z aplikace Paper, máte možnost náhledu, jak bude stav vypadat ještě předtím než bude zveřejněn. Stav bude přidán samozřejmě na Facebook, takže jej uvidí všichni uživatelé, nejen majitelé aplikace Paper.

Aplikace Paper bude 3. února 2014 zveřejněna pouze pro iPhone, o dalších migracích na iPad a Android se zatím Facebook nezmínil. První informace mluví zatím o přidání do App Store obchodu pro USA, ovšem nebude dlouho trvat a dočkají se této aplikace i uživatelé v ČR.

Zdroj: techcrunch.com