apple samsung soud - iconDeník The Korea Times přišel s informací o tom, že společnosti Apple a Samsung budou pokračovat v jednání o ukončení patentových konfliktů. Společnosti mezi sebou vedou soudní spory už 3 roky a media dokázala vytvořit určitou nenávist dokonce i mezi uživateli samotných firem.



Začalo to různými zákazy prodeje produktů konkurenční značky z důvodu porušování určitých patentů, došlo i k několika usmiřovacím schůzkám formou rozhovorů nebo určování podmínek. Apple požaduje po společnosti Samsung platit za každý kus výrobeného produktu porušující patent 30 dolarů, na to ale Samsung nechce přistoupit. Samsung zase požaduje po Applu přístup k materiálům o připravovaných produktech a záměrech společnosti od designu, patentových informací, až po technické specifikace a to i přesto, že samotný Samsung je jedním z hlavní dodavatelů displejů, procesorů a úložišť pro Apple. Nedávno proběhla v médiích zmíňka o tom, že Samsung bude dodávat procesory Apple A9 pro příští generace iOS zařízení. Aby toho nebylo málo, tak v březnu 2014 bude probíhat další soudní jednání o prorušování patentů v telefonů iPhone 5 a Samsung Galaxy S III.

Začátekem roku 2014 by měl šéf divize Shin Jong-Kyun, zástupce Samsung Mobile, navštívit USA. Tam by se měl setkat s vedením společnosti Apple, ale o podobný krok se pokoušel už v roce 2011, kdy se zástupce Samsung Electronics Choi Gee-sung setkal se zástupcem společnosti Apple Timem Cookem v San Franciscu. Ovšem nepodařilo se dohodnout přijatelné podmínky pro obě strany i přesto, že diskuze trvala 17 hodin.

iphone-5 a galaxy-s4

 Zdroj: MacRumors