moment objektiv iphoneWeb Kickstarter je velmi úspěšný na startupy, mnohdy tam nalezneme opravdu užitečné vychytávky, které jsme si nedokázali předtím ani představit, že bychom je vůbec někdy potřebovali. Jeden z velmi sledovaných startupů je i objektiv Moment Wide a Moment Tele, tyto objektivy dokázaly vybrat mezi lidmi už 4x více peněz než vývojáři požadují na spuštění hromadné výroby.



Plánovaná částka je 50.000 dolarů (v přepočtu cca 1 milion korun), přitom se už vybralo 220.000 dolarů (v přepočtu cca 4,5 milionu korun) a to zbývá do konce ukončení ještě měsíc. Pokud tedy chcete mít tyto dva velmi povedené objektivy, můžete je zatím ještě zakoupit za 99 dolarů + 25 dolarů za poštu (v přepočtu cca 2.500,- Kč), později totiž bude prodejní cena 199 dolarů (v přepočtu cca 4.000,- Kč). Objektiv Moment Tele slouží k dvojnásobnému optickému zoomu a objektiv Moment Wide nabízí širší zorný úhel.

Objektivy jsou kompatibilní s iPhony 4, 4S, 5, 5S, 5C, a iPady 2, 3. a 4. generace. Samozřejmě objektiv nenahradí možnosti dražších zrcadlovek, ale pro uživatele, kteří rádi fotí telefonem, budou tyto objektivy určitě velmi užitečné.