5thaveePro každého opravdového nadšence je pocta a zároveň povinnost navštívit Apple Store prodejnu, pokud se nacházíte v daném státě, alespoň tak to je pro české uživatele, protože oficiální Apple Store obchod se v ČR nenachází i přesto, že se čeští Apple Premiu Reselleři snaží tento styl držet.



Dlouho se spekuluje o umístění Apple Store obchodu v Praze na Staroměstském náměstí, ovšem stále je to ve stádiu řešení a plánování. Proto se pojďme podívat na ty nejkrásnější a nejzajímavější Apple Store obchody na světě. Veškeré přesné adresy Apple Storů můžete najít na webu Applu v sekci Apple Retail Store.

Fifth Avenue, New York

Jednou z největších ikon Apple Store obchodu je jednoznačně prodejna na 5. Avanue v New Yorku. Po vstupu do skleněného objektu sejdete schody a ihned se nacházíte v jedné z nejpopulárnějších Apple Store prodejen na světě.

Francie, Carrousel du Louvre

Apple Store, který jsme osobně navštívili je v turistickém centru francouzského Carrousel du Louvre. Po vstupu do skleněné pyramidy sejdete o patro níže, kde se nachází obchodní centrum, ve kterém je umístěn i Apple Store. Ikdyž to tak nevypadá, tak je to opravdu velký obchod, který je díky svému umístění vždy plný lidí.

Francie, Opéra

Apple tyto prostory téměř nezměnil, takže v této prodejně zůstal původní duch architektury.

Anglie, Regent Street

Podobný styl jako Opéra jsme osobně poznali i v Anglii, kde je kousek od známe Oxford street umístěna ulice Regent Street, opět působí původní architektonická díla budovy, ale vnitřní prostory jsou už trochu modernizované, setkáme se tady např. se skleněnou podlahou a klasickými skleněnými schody. V Apple Storu nechybí Genius Bar, nebo kino sál pro školení a přednášky.

Pudong, Shanghai

Apple Store, který připomíná Mac Pro, tak by se dala charakterizovat architektura skleněného válce. Samozřejmě po vstupu sejdete o patro níž po skleněných schodech, kde se nachází samotná prodejna.

IFC Mall, Hong Kong

Apple Store ukazující ruch města spojený s designem Applu, tak by se dal vyjádřit tento obchod, který je velmi zajímavý svým umístěním.

Grand Central, New York

Apple Store umístěn na nádraží v New Yorku působí spíše jako terasa, než jako kamenná prodejna. I přesto, si zaslouží své místo v této galerii nejkrásnějších Apple Store obchodů na světě.