testflight-iconApple koupil společnost Burstly, která vlastní platformu TestFlight pro vývojáře iOS aplikací. Jedná se vlastně o možnost testování iOS aplikací ještě před oficiálním zasláním do schvalovacího centra App Store. Vývojářům často nestačí počet 100 testovacích zařízení, dříve měli vývojáři dokonce pouze 50 volných slotů pro testování z iOS zařízeních.



Vývojář při testování univerzálních aplikací pro iPhone i iPad totiž velmi rychle vyčerpají volné sloty, proto pak musejí používat jiné platformy. Podobně jako TestFlight funguje např. i HockeyApp. Uživatelé tak testují beta a alpha verze, bez potřeby nainstalování betaverze aplikací na iOS.

Tisková mluvčí společnosti Apple Kristin Huguet se blíže nevyjádřila, co se společností Burstly vlastně plánují, pouze k této akvicizi řekla větu, kterou jsme už dříve mohli slyšet u kupování jiných firem Applem: “Apple kupuje menší technologické společnosti čas od času a obecně nediskutujeme o našich plánech nebo účelu akvizicí”.

Tato akvizice nyní vysvětluje, proč Burstly oznámil, že 21. března 2014 končí podpora tohoto projektu pro systém Andorid. Apple chce zřejmě využít možností TestFlightu pro rozšíření svého Developer Tool, pro rozšíření testování aplikací testery před samotným zveřejněním v App Storu, jako je třeba dokupování „in-app purchases“ v aplikacích nebo zobrazení reklam.

testflight

Zdroj: techcrunch.com