tesla motors iconAutomobilka Tesla Motors oficiálně potvrdila jednání s Applem, sdělil to Elon Musk, CEO společnosti Tesla Motors, schůzka s akvizičním týmem Applu proběhla už v březnu 2013 údajně i za přítomnosti Tima Cooka. Elon Musk v rozohovoru pro Bloomber TV oficiálně nemohl komentovat, zda se koupě Tesla Motors společnosti Apple uskuteční.



Elon odpověděl v rozhovoru na otázku redaktorce Lii: „Co byste odpověděl, kdyby vám Apple řekl, že chce vyrábět auta?“ Odpověď zněla: „Já bych jim asi řekl, že si myslím, že je to skvělý nápad.“

Tim Cook nedávno prozradil, že se nebrání větším akvizicím, pokud budou dávat smysluplné využití pro směr Applu.

Začátkem tohoto týdne jsme Vás informovali o zprávě, kterou přinesl deník San Francisco Chronicle, ten se poprvé zmínil o schůzce k odkoupení Tesla Motors. Nyní se nabízí i jedna velmi zajímavá spolupráce a to nejen k použití integrovaného iOS zařízení do automobilu, ale i vývoj na nových bateriích pro Apple zařízení. Jak je všem dobře známo, Tesla vyrábí autobily na elektrický pohon, dokonce se chystá vyrábět nový druh baterií. To by mohlo přinést i zajímavé využití pro budoucí baterie iPhonu, iPadu, iPodu ale i MacBooků. Tesla Motors má v současné době hodnotu 24 miliard dolarů (v přepočtu cca 479,5 miliardy korun), ale Apple má k dispozici přes 160 miliard dolarů v hotovosti.

tesla motors auto tesla motors auto