ios_8_iconZahraničnímu serveru 9to5Mac se podařilo získat první informace toho, co bude obsahovat iOS 8 představený na WWDC v červenci 2014. Nový systém by měl kromě pravidelných změn designu přinést i zcela novou aplikaci Healthbook, kterou Apple připravuje.



Tato aplikace by měla být zaměřena na zdraví a fitness, tedy krevní tlak, srdeční tep, hydrataci, hladinu cukru v krvi a další poznatky, které by mohl využívat nový čip Apple M7 v telefonu iPhone 5s, iPad Air a iPad mini s Retina displejem. Taková aplikace by byla i velmi využitelná pro stále spekulované iWatch, protože by byla potřeba využít externí zařízení, některé výsledky totiž čip Apple M7 vyhodnotit nedokáže.

Healthbook upozorní na návštěvu lékaře popř. jí přímo doporučí podle aktuálních výsledků, nebo např. připomene braní léků. Vzhled této aplikace by měl být podobný už stávající aplikaci Passbook, kromě toho budou zobrazeny jednotlivé karty s výsledky a nakonec také sjednocující karta.

Taková aplikace by dávala velký smysl v synchronizaci iWatch s iPhonem, ovšem je otázka, zda by tato data časem nesledovaly opět tajné služby, jako tomu bylo nedávno u některých aplikací. Pokud Apple představí takové podpůrné zařízení, využívající těchto funkcí, musel by se vypořádat s velkou konkurencí tzv. fitness náramků, které dnes dokáží také sledovat vaše tělo pomocí synchronizace s iOS, ovšem ne do tak velké míry, jako jsme teď vypsali.

fitness

Zdroj: 9to5mac.com